Чланови Организације бораца народноослободилачког рата (ОБНОР) 1941-1945 Беране одржали су изборну скупштину на којој су за предсједника изабрали Петра Лабудовића.

Петар Лабудовић на челу ОБНОР-а Беране

Он је на сједници, којој је присуствовао начелник општинске Службе заштите и спашавања Тихомир Богавац, изабран и за члана СОБНОР-а Црне Горе, као и предсједника Управног одбора ОБНОР-а Беране.

Лабудовића је за предсједника борачке организације предложило тринаест мјесних организација, док је код њих једанаест био једини кандидат. Организације Дапсиће и Петњик су, поред њега, предложиле Родољуба Бућковића и Миљана Барјактаровића.

Дугујем захвалност свим мјесним организацијама на указаном повјерењу, као и досадашњем Управном одбору и руководству – Вукајлу Вукајловићу, Ивану Шекуларцу и секретарки Словенки Ивановић који су заслужни за унапређење рада ове организације. Тренутно имамо преко 500 чланова, међу којима је велики број младих, што је посебно случај у последње вријеме„, казао је Лабудовић.

Објаснио је да се берански ОБНОР налази у тешкој финансијској ситуацији.

„Финансијска ситуација је доста лоша. Регистровани као невладина организација и од Општине Беране добијамо исти износ на годишњем нивоу као и Антифашистички одбор, који за разлику од нас добија средства и од државе. Од СОБНОР-а на државном нивоу немамо никакву финансијску подршку, али имамо добру међуљудску комуникацију“, нагласио је Лабудовић.

Петар Лабудовић на челу ОБНОР-а Беране

Нови Управни одбор ОБНОР Беране броји 13 чланова. Чланови су, поред Лабудовића, Родољуб Бућковић, Миљан Барјактаровић, Жељка Милановић, Драгомир Ђукић, Раде Шекуларац, Радоња Кораћ, Чедо Лутовац, Марко Радевић, Милан Боричић, Раде Стешевић, Миладин Ојданић и Словенка Ивановић.

Скупштина је одлучила да Драган Јоксимовић (дипломирани правник) замијени Ивана Шекуларца, на мјесту предсједника Скупштине ОБНОР-а 1941-1945 Беране.

За два члана Републичке Скупштине СОБНОР-а 1941-1945 изабрани су Родољуб Бућковић и Милован Обрадовић.

На овој сједници једногласно су изабрани предсједници мјесних организација: Драган Милић (Стари град), Милован Обрадовић (Парк), Ранко Обрадовић, (Ново насеље), Томислав Аковић (Доња Ржаница), Родољуб Бућковић (Дапсиће и Петњик), Мићун Бабовић (Будимља), Милан Боричић (Полица), Миладин Ојданић (Лубнице), Раде Стешевић (Пешца), Радош Пајковић (Лужац), Марко Радовић (Долац) и Милоје Кораћ (Штитари).

Изборна скупштина почела је минутом ћутања у част чланова који су преминули у претходном четворогодишњем периоду.