Предсједник СО Беране Горан Киковић и чланови Одбора за међуопштинску и међународну сарадњу др Југослав Рачић и  Богдан Јоксимовић, присуствовали су у Београду Дану општине Чукарица. Свечаном академијом у Великој сали Културног центра „Чукарица“ објележен је Дан општине Чукарица. У препуној, тек реконструисаној, сали некадашњег биоскопа Шумадија, Чукарица је прославила 106. рођендан у присуству бројних гостију, народних посланика, прдставника Града, градских предузећа, градских општина, одборника Скупштине, представника чукаричких установа, организација, предузећа и удружења, старешинства чукаричких храмова, гостију из братских општина Беране, Петровац, Ервеник, Куманово, Будва, Дринић, Чукаричана, представника јавног и политичког живота.

Предсједник општине Чукарица Срђан Коларић поздравио је присутне госте, честитајући Дан општине и том приликом представио тим сарадника који је у протеклом периоду радио на пројектима уређења општине.

Предсједник је подсетио да је година на измаку на Чукарици била “Година културе” и да је завршена изградњом нове сале Културног центра, велике будуће позоришне сцене у којојће уживати и житељи Чукарице и Београда.

 Тардиционално, на Свечаној академији поводом Дана општине, додељена је награда општине Чукарица „Матија Бан“ , која је ове године припала Небојши Радовановићу за хуманитаран рад и организовање традиционалних акција добровољног давања крви у протеклих десет година у његовом ресторану на Чукарици. Награду му је додијелио предсједник Скупштине Милан Стојић , који је том приликом подсјетио да се награда названа по угледном писцу, дипломати и ерудити додјељује од 1995. године и да су је добили бројни истакнути појединци и установе.