Потпредсједник Скупштине општине Беране Горан Киковић и одборници, Јелена Божовић и Богдан Јоксимовић, присуствовали су у Београду свечаности поводом обиљежавња 28. децембра, Дана градске општине Чукарица.

Свечаном академијом у Великој сали Културног центра „Чукарица“ обиљежен је Дан ове побратимске општине Чукарица. У пуној сали некадашњег биоскопа “Шумадија“, општина Чукарица је прославила 107. рођендан у присуству бројних гостију, народних посланика, представника Града, градских предузећа, градских општина, одборника Скупштине, представника чукаричких установа, организација, предузећа и удружења, старјешинства чукаричких храмова, гостију из братских општина Беране, Куманово, Будва,…, те Чукаричана, представника јавног и политичког живота.

Предсједник општине Чукарица Срђан Коларић поздравио је присутне госте, честитајући Дан општине и том приликом поздравио и тим сарадника који је у протеклом периоду радио на пројектима уређења општине. Предсједник је подсјетио да је година на измаку била успешна. 2019. дочекујемо са новим плановима, рекао је приликом обраћања предсједник Срђан Коларић.

Тардиционално, на Свечаној академији поводом Дана општине, додељена је награда општине Чукарица “Матија Бан“, која је ове године припала Проф. др сц. мед. Зорану Кривокапићу.

Награду му је доделио председник Скупштине Милан Стојић , који је том приликом подсјетио да се награда, названа по угледном писцу, дипломати и ерудити, додељује од 1995. године и да су је добили бројни истакнути појединци и установе.Он је прочитао и биографију доктора Кривокапића. Свечаност је завршена уз богат културно-умјетничко-забавни програм.