Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић приредио је у свом кабинету пријем за параолимпијку Маријану Мару Горановић, европску вицешампионку у бацању кугле.

Предсједник је истакао да њени врхунски резлутати на европским првенствима у Гросету и Берлину гдје се окитила сребром, затим учешће на Олимпијским играма у Лондону и Рију и на свјетским првенствима на Новом Зеланду, у Дохи и Лондону, гдје је стигла до самог финала, представљају велики успјех и на најбољи начин показају како се бори за своју државу.

„Учинила си да се сви осјећамо поносно и заједно радујемо твојим резултатима и успјесима, али и истовремено дајеш примјер и осталим спортистима да се уз много напора и одрицања, као и уз огромну жељу и мотив могу остварити врхунски резултати вриједни сваког поштовања“, казао је предсједник и нагласио да ће Општина Беране увијек вредновати врхунске спортске резултате и знати да их цијени.

Параолимпијка Горановић захвалила се предсједнику и његовим сарадницима на пријему и подршци, додавши да су њене амбиције да се са такмичења која је очекују у наредном периоду врати са новим медаљама. Ријеч је о Свјетском првенству у Дубаију, Олимпијским играма у Токију и Европском првенству у Пољској.

Као знак пажње предсједник је европској вицешампионки поклонио умјетничку слику, аутора Бориса Вујовића.

Састанку су присуствовали секретар за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Горан Фолић и савјетник предсједника Зоран Јојић.

Напомене ради, европска вицешампионка је у Беранама боравила поводом обиљежавања Међународног дана бијелог штапа, који се четвру годину заредом, организује под покровитељством Општине.