Позоришни ансамбал ЈУ Центар за културу Беране током протеклог викенда боравио је у Београду и Трстенику гдје је изведена позоришна представа ,,Последњи чин комедије смрти“. Ријеч је о представи која је рађена у продукцији Центра за културу, под покровитељством Општине Беране. Текст за ову трагикомедију написао је Зоран Пејковски, режију потписује Горан Бјелановић а актери су глумци из Берана и Бијелог Поља.

Топао пријем и бројна публика дочекали су берански ансамбал у Позоришту ,,Славија“ у Београду. Ријеч је о по много чему јединственом позоришту, специфичног духа и оригиналне концепције а директор и оснивач овог позоришта је Батрић Жарковић. Од 1999. године ово позориште има свакодневни репертоар сопствене али и гостујућих продукција. Сарадња Центра за културу са позориштем ,,Славија“ из Београда, које већ 10-так година изводи своје представе у Беранама, на овај начин је крунисана, најављујући наставак и размјену културних садржаја. Велика част је била играти за београдску публику која је у великом броју подржала беранске глумце, те се тражила карта више.

Боравак у Трстенику и извођење представе ,,Последњи чин комедије смрти“ такође је наставак недавно започете сарадње са овом кућом. На недавно одржаном IV Фестивалу глумаца, пјевача и забављача ,,Лимско срце 2017.“ у Беранама је гостовала Дјечија сцена Трстеничког позоришта. Тада је договорена и узвратна посјета, која је и реализована на овај начин. Предиван амбијент, раскошна сала (са 600 мјеста) , велики број посјетилаца и сјајно гостопримство објележили су и гостовање беранског позоришта у Трстеничком позоришту.

Са увјерењем да ће позориште ,,Славија“ и Трстеничко позориште дијелити своја нова остварења са беранском публиком , али и да ће ансамбал Центра за културу Беране , са неким новим пројектима гостовати у овим кућама у пријатељској атмосфери протекао је викенд иза нас.