Боје Берана на 56. МОСИ у Сокоцу (Република Српска) брани 60 спортиста, уз учешће параолимпијца – стријелца Милана Ђиновића, и то у следећим спортовима: атлетика, мали фудбал (футсал), рукомет, стрељаштво, стони тенис и шах. Свечаном отварању присуствовала је и делегација Општине Беране, на челу са предсједником општине Драгославом Шћекићем, док је Игре отворио премијер Републике Српске Радован Вишковић.

моси игре беране

Свечано отварањe 56. Међуопштинских омладинских спортских игара – МОСИ под мотом „Покажи ѕе ко си, побиједи на МОСИ“ у Сокоцу (Република Српска – БиХ) уприличено je дефилеом спортиста на фудбалском стадиону.

Заставу Берана носили су Беба Дабетић – која брани боје стријелаца, Маша Бубања – атлетичарка, Ђорђије Фолић – рукометаш и Бојан Јокановић – играч футсала.

Више од двије хиљаде спортиста из тридесетак општина са подручја сјевера Црне Горе, југозападне Србије и из Босне и Херцеговине, током наредна четири дана надметаће се у 15 спортских дисциплина у мушкој и женској конкуренцији.

моси игре беране

Oтварању je присуствовалa делегација Општине Беране и то у следећем саставу: Драгослав Шћекић, предсједник општине; Горан Фолић, секретар за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО, као и Зоран Јојић и Дарко Стојановић, савјетници предсједника.

моси игре беране

Уз присуство неколико хиљада гледалаца, МОСИ је отворио премијер Републике Српске Радован Вишковић, који је свим учесницима пожелео пуно успјеха. Такође се обратио и начелник општине Соколац, Милорад Бјелица у својству домаћина.

Отварању су присуствовали високи званичници Републике Српске и Федерације БиХ, амбададор Србије у Сарајеву, начелници општина…

Породици МОСИ придружиле су се од ове године општине Сребреница и Севојно тако да је сада укупан број 39 општина.

Дефиле су отворили спортисти Прибоја који су били организатори прошлих игара и дванаест пута су свеукупни побједници МОСИ.

Поред спортских садржаја, организован је и музички програм у вечерњим сатима, тако ће вечерас на градском тргу публику забављати Пеђа Меденица, док ће сјутра вече на истом мјесту наступити Џенан Лончаревић, а у петак вече Ацо Пејовић, док ће у суботу на бину изаћи Александра Пријовић.

моси игре беране