Свечано отварањe 55. Међуопштинских омладинских спортских игара (МОСИ) у Прибоју уприличено je дефилеом спортиста на фудбалском стадиону.

Око 2.300 спортиста из 29 општина са подручја сјевера Црне Горе,  југозападне Србије и из Босне и Херцеговине, током наредна четири дана надметаће се у 15 спортских дисциплина у мушкој и женској конкуренцији.

Боје Берана брани око 60 спортиста и то у следећим спортовима: атлетика, кошарка, мали фудбал, стрељаштво, рибилов и рукомет.

Oтварању je присуствовалa делегација Општине Беране и то у следећем саставу: Драгослав Шћекић, предсједник општине; Новица Обрадовић, предсједник СО Беране, Владимир Ђаковић, менаџер Општине, Горан Фолић, секретар за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО, као и Зоран Јојић и Дарко Стојановић, савјетници предсједника.

Уз присуство неколико хиљада гледалаца, МОСИ је отворио рођени Прибојац, кошаркашки репрезентативац и члан Фенербахчеа Марко Гудурић, који је свим учесницима пожелео пуно успјеха.

Поред спортских садржаја, вече је резервисано за музику и забаву, тако је синоћ на градском тргу госте забављао Сергеј Ћетковић, док ће вечерас на истом мјесту наступити Лексингтон бенд, а у петак вече Џенан Лончаревић, док ће у суботу на бину изаћи Халид Бешлић.