У присуству великог броја званица и грађана, предсједник општине Драгослав Шћекић и министар спорта Никола Јановић свечано су данас отворили нову спортску халу у Беранама.

Предсједник Шћекић је истакао да данас, на Дан општине, за наш град се испуњава стара жеља, да имамо храм спорта достојан Берана.

„Коначно имамо своју вишенамјенску спортску дворану, а данашњим чином отварања дијелимо задовољство што још један новоизграђени објекат остављамо у трајно власништво грађанима“, казао је.

У наставку је искористио прилику да се захвали свима онима који су својим ентузијазмом, напором и радом дали свој немјерљив допринос данашњој свечаности.

„Посебно се захваљујем претходном предсједнику Владе, који је уважио наш захтјев и разумио потребу изградње хале, као и садашњем , који је, заједно са нама, наставио реализацију започетог пројекта. И не желим данас оптерећивати овај скуп реалним тешкоћама које су постојале у самој фази израде и изградње, јер овај садашњи тренутак дозвољава само осмијех и задовољство уз констатацију да се заједничким, додатним напорима уз постојање чврсте воље могу превазићи проблеми било које врсте“.

На крају је још једном подвукао да је нова беранска дворана заједнички успјех, инвестиција у бољу, љепшу и здравију будућност.

„Она је већ сада нови симбол нашег града. Ово је још једна у низу наших инфраструктурних, спортских побједа“.

Министар Јановић је у име Владе Црне Горе одао признање свима онима који су у спортску дворану која се данас отвара, уградили ентузијазам, жељу и вољу, да град Беране добије мјесто, које ће допринијети не само популаризацији и промоцији спорта и здравих стилова живота међу грађанима, нарочито оним најмлађим, већ ће сигурно, позитивно утицати и на развој спортског туризма.

„Захваљујући овој дворани, између осталог, измијениће се и лице сјевера Црне Горе, јер ће путеви домаћих и међународних рукометних, кошаркашких и одбојкашких такмичења, убудуће водити и у Беране“, констатовао је.

„Изградња нове спортске дворане, свједочи и о прегалаштву и упорности свих оних који су учествовали у оваквом једном грађевинском подухвату. Ако се томе додају и бројни планирани пратећи садржаји, онда са пуним правом можемо да поручимо да је град Беране добио свој храм спорта, који је вриједило чекати“, нагласио је министар.

Подсјетимо, пројекат изградње нове спортске хале започет 2008. године и послије вишегодишњег застоја реализован је фазно у складу са динамиком обезбјеђивања финансијских средстава. На површини од 5.350 м2 има 1.528 мјеста за гледаоце. Уз постојеће пратеће просторије треба истаћи да је вриједност пројекта 5.300.000 евра.

У оквиру церемоније отварања општински Секретаријат за спорт је организовао спортске клубове из Берана чији су играчи играли данас рекреативно утакмице, док је у умјетничком дијелу програма наступила клапа „О Диве бел канто“ са двије музичке нумере.

Након пригодног програма, пријатељском утакмицом рукометашица Црне Горе и Хрватске (кадеткиње), у 18.00 сати, хала ће бити и службено отворена.