Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић и предсједник Фудбалског савеза Црне Горе (ФСЦГ) Дејан Савићевић, у присуству великог спортских радника и грађана, јуче су на свечаној церемонији отворили реконструисану источну трибину градског стадиона.

42819707_1972145916234411_5048203288684527616_n

Предсједник Шћекић се захвалио челницима ФСЦГ на великој помоћи у реализацији пројекта реконструкције источне трибине градског стадиона и истакао да су створене реалне могућности да беранска дјеца још више заволе фудбал.

„Посебно желим да поздравим људе без чије велике помоћи не би могли да реализујемо овај пројекат, првог човјека Фудбалског савеза Црне Горе, фудбалског мајстора којим се поноси и наш град и наша држава, Дејана Савићевића и нама веома посебно драгог фудбалског човјека Момира Ђурђевца, генералног секретара нашег савеза. Данашњи дан је прилика да пошаљемо спортску поруку са овог мјеста да ће сјевер Црне Горе и наше Беране бити центар спортских дешавања, не само на домаћем него и на међународном плану. Овим чином шаљемо поруку да најљепша споредна ствар на свијету станује и на овим просторима и да постоје реалне могућности да се са ове модерно изграђене трибине градског стадиона дивимо љепотама неких нових мајстора фудбала. Истовремено, отварамо реалне могућности да беранска дјеца са још већим жаром заволе фудбалску бубамару“,рекао је предсједник општине.

Први човјек наше општине још једном је изразио спремност локалне власти за нова улагања у унапређење спортске инфраструктуре у граду.

„2016. године смо храбро ушли у реализацију овог пројекта, за који су скептици говорили да је у питању узалуднан. Да није тако и да је вриједно труда и новца показујемо данас када је инвестиција од 1,7 милиона еура успјешно приведена намјени. Нећемо се зауставити на овоме, него ћемо у наредној фази изградити рефлекторе. Тендер за ову вриједну инвестицију трајаће до Нове године, а очекујем да већ од прољећа у вечерњем термину уживамо у мајсторијама неких нових Савићевића, Мијатовића и свих оних фудбалера који су прославили нашу земљу и град Беране. Желим и данас да поновим свој став да Беране, на радост свих љубитеља спорта, постаје прави спортски центар сјевера земље. Данас настављамо са спортским инфраструктурним побједама и усуђујем се исказати спремност, заједно са нашим пријатељима из Фудбалског савеза и Министарства, за наставак ове лијепе приче. Када ово кажем имам у виду западну трибину, за коју је расписан тендер за изградњу пројекта. Као што смо 2016. године смјело ушли у овај пројекат тако и сада очекујем да ћемо, уз помоћ искрених заљубљеника у спорт, за коју годину изградњом западне трибине заокружити ову прелијепу спортску причу“, закључио је предсједник.

0000002674_1200_800_withoutgrow

Предсједник ФСЦГ Дејан Савићевић на церемонији свечаног отварања истако је да су улагања у унапређење фудбалске инфраструктуре приоритет у политици Савеза.

„Част и задовољство ми је што сам данас овдје, на отварању источне трибине градског стадиона у Бернама. Фудбалски савез је од осамостаљења 2006. године и уласка у међународне фудбалске организације, ФИФА-у и УЕФА-у, био одлучан и истрајан у политици унапређења фудбалске инфраструктуре широм земље, при чему су прва улагања била усмјерена ка сјеверу Црне Горе. До сада смо улагали у Рожајама, Плаву, Мојковцу, Колашину и Пљевиљима, да би највећу инвестицију имали управу у Беранама. У реализацију овог пројекта уложили смо 1,1 милион еура док смо неолико година раније у изградњу помоћних терена инвестирали 350 хиљада еура, чиме је значајно унапријеђена инфраструктура у Беранама. Морам истаћи да ће захваљујући садашњој и претходној власти, које су праве фудбалске власти, и у будућности бити улагања у Беранама. Фудбалски савез ће наставити да улаже јер су Беране, због свог географског положаја, прави фудбалски центар сјевера Црне Горе. Надам се да тренутни резултати неће поколебати фудбалске ентузијасте да и даље раде на развоју фудбала и изузетно ми је драго што видим оволики број дјечака и дјевојчица који се баве фудбалом. Вјерујем да фудбал у Беранама има будућност“, рекао је први човјек ФСЦГ.

0000002661_1200_800_withoutgrow

Пројекат реконструкције источне трибине, који су заједнички финансирали ФСЦГ и Општина Беране, започет је 2016. године. Након двије године спортска инфраструктура у Беранама од јуче је богатија за трибину капацитета 5.000 мјеста у склопу које се налазе сви садржаји неопходни за одгиравање утакмица.

0000002664_1200_800_withoutgrowУ подтрибинском простору налазе се свлачионице за тимове и судије, делегатска просторија, просторија за анти-допинг контролу, сала за медије, економат, вешерај, просторија за механизацију… Трибина, која је потпуно наткиривена, има и простор за рад представника медија и свечану ложу која је, сходно климатским приликама на сјеверу земље, у затвореном простору.

Фудбалски савез у реализацији пројекта учестовао је са 1,1 млион еура, што је 70% укупне инвестиције. Преостале трошкове реконструкције и опремања источне трибине градског стадиона финансирала је Општина Беране.

42795612_1972148339567502_382193733623349248_n

Након церемоније свечаног отварања реконструисане источне трибине на градском стадиону снаге су, у оквиру 10. кола Друге лиге Црне Горе, одмјерили Беране и Игало. Утакмица је завршена резултатом 0:2.