Изложба ликовних радова и скулптура насталих током пете ликовне колоније ,,Калудра 2016″, свечано је отворена у Спомен кући војводе Гавра Вуковића, у организацији ЈУ „Центар за културу“ Беране.

У име Општине Беране, која је поред Министарства културе Црне Горе, покровитељ колоније, говорио је и изложбу званично прогласио отвореном потпредсједник др Зоран Марсенић.

15211593_369708813370008_1173550056_nОбраћајући се умјетницима и гостима Марсенић је рекао ,,Још једном ћемо застати пред дјелима умјетника из Црне Горе, Србије и Русије, који стварају за наше очи дјела која одржавају, преображавају и домишљају линије и боје, које нас позивају на духовну авантуру трајања за љепотом. Ова ликовна изложба јесу радови настали у инспиративном планинском амбијенту, гдје су се састали и ове године умјетници различитих ликовних израза, школа и рукописа“.

На овој петој ликовној колонији ,,Калудра 2016″ – стварало је девет умјетника различитих сензибилитета, што је увећало легат умјетничких слика Центра за културу Беране.

Неки од умјетника присуствовали су свечаном отварању изложбе ,,Калудра 2016″ – која ће бити стална поставка у Спомен кући војводе Гавра Вуковића.