У Спомен кући Војводе Гавра Вуковића отворена је изложба слика, цртежа и скулптура ликовног умјетника Шека Шаботића под називом „Геометријска хармонија“. Поставку чине тридесетак уља на платну, црно – бијелих цртежа, портрета и скулптура.

Шаботић је рођен у Петњици. Дипломирао је на Филозофском факултету у Никшићу на Педагошком одсјеку, на групи за ликовно васпитање. Живи и ствара у родном Бихору.

 Проф. др Александар Ћиликов о дјелу Шека Шаботића каже: „Након увида у Шаботићеву биографију и реализована ликовна остварења, намеће се утисак да је ријеч о специфичној „донкихотовској“ личности, врсном познаваоцу бројних ликовних техника и умијећа. С обзиром на евидентне умјетничке квалитете, чини се да је у одређеном смислу Шаботић неправедно запостављен од стране актуелне ликовне критике и недовољно медијски промовисан“.

Да тако не буде потрудила се Слободанка Ивановић, директорка Центра за културу и Ирвин Масличић, уредник ликовних програма организацијом ове изложбе. Водитељ програма била је Горица Ћулафић, уредница културних – умјетничких  програма која је, у име организатора,  отворила ову изложбу.

Изложба ће бити отворена у наредних 14 дана у периоду од 7 – 14 часова.