Прва самостална изложба скулптура академске вајарке Ине Мартиновић отворена је протеклог викенда у Галерији Полимског музеја. Млада умјетница из Подгорице представила се љубитељима беранске умјетности са двадесет скулптура рађених различитим материјалима.

Изложбу је отворио Новица Обрадовић, предсједник СО Беране, док је водитељка програма била Горица Ћулафић, уредница културно – умјетничких програма у Центру за културу који је и организатор изложбе.

Сликар Лука Мартиновић, Инин отац, поклонио је двије сериографије Мома Капора Општини Беране и Центру за културу. Поклони су уручени  Драгославу Шћекићу, предсједнику општине и Слободанки Ивановић, директорици поменуте установе.

Поводом Инине прве самосталне изложбе скулптура у Беранама, историчар умјетности проф. др Александар Чиликов написао је: „Изложба Ине Мартиновић налик на неку визуелну оду писаној ријечи, реализована вјештом обрадом камена, метала, дрвета и полиастера, свједочи о ликовном исказу талентованог умјетничког персоналитета од кога црногорска умјетничка култура очекује бројне квалитетне пројекте. У том погледу пожелимо јој више, како сама ауторка у једном есеју наводи, „вајања сопствених мисли“.

Ина Мартиновић је основне и специјалистичке студије завршила на Факултету ликовних умјетности на Цетињу. Добитница је награда за изузетан успјех током студија и за најбољег студента током 2014/2105. године на Факлутету ликовних умјетности на Цетињу. Учествавала је на бројним колективним изложбама и ликовним колонијама.

Сви  који желе погледати изложбу скулптура поменуте умјетнице, могу то учинити у наредних седам дана.