Синоћ је, у оквиру манифестације Дани руске културе а у организацији ЈУ Центар за културу,  у Спомен кући „Војвода Гавро Вуковић“, отворена изложба књига руских писаца.  На изложби су били заступљени романи, драме, приповјетке, мемоари и поезија из библиотечког фонда Народне библиотеке „Др Радован Лалић“, али и дио књига руске књижевности одабраних из донације Маргите Лалић Терзић. Циљ изложбе је афирмација руске књижевности, подсјећањем на знамените руске писце.

На изложби је говорио дипл.правник Дамјан Ћулафић, који је у свом говору под називом „Амалгами руске и српске књижевности“, нагласио најважније моменте у руској и српској књижевности кроз вјекове, од давних времена па све  до данашњих дана.

Присутнима се обратила и Маргита Лалић Терзић, професор и дипломата, кћерка др Радована Лалића, дугогодишњег шефа катедре за руски језик на Београдском универзитету,  чије име носи наша библиотека од 1977.године.

Медијатор вечери била је Ирина Кастратовић, савјетница у Служби предсједника за информисање , која jе поздравила присутнe  у име Општине Беране и Центра за културу.

Говори са отварања изложбе у прилогу:

Говор Дамјана Ћулафића на отварању изложбе