У склопу богатог програма манифестације ,, Беранско културно љето” , синоћ је у галерији Полимског музеја отворена изложба под називом ,,Истраживања, заштита и валоризација културног наслеђа Полимља, 20 година“, аутора Предрага Лутовца и Слободана Обрадовића. То је стручни тим Полимског музеја који, уз конзерватора Милију Пантовића, својим радом и достигнућима годинама даје значајне доприносе како установи, тако и области којом се баве. Синоћ су, по први пут, јавности презентовали резултат свог дугогодишњег исцрпног и посвећеног рада који Полимски музеј , као једну од водећих институција развоја културе на сјеверу, из године у годину гура напријед. Јавности су по први пут приказана њихова археолошка истраживања кроз више етапа.

На изложби су говорили археолог Предраг Лутовац, који је и један од аутора изложбе ,  а изложбу је отворила директорица Полимског музеја Виолета Фолић . Програм је водила Јелена Бојовић.

У уводном дијелу вечери наступиле су дуо виолина Теа Лекић и Амила Ашимовић , ученице Умјетничке школе основног и средњег музичког образовања за таленте ,,Андре Навара”.

Заинтересовани ће моћи да погледају изложбу наредних неколико мјесеци.