У спомен – кући Војводе Гавра Вуковића, у сриједу 8. новембра 2017. године је отворена изложба фотографија Руске државне информативне агенције „Русија данас“( Russia Today), коју  су организовали Амбасада Руске Федерације у Црној Гори, Федерална агенција Руске Федерације „Россотрудничество“ и Општина Беране.

Тим поводом  у посјети нашој Општини су боравили први секретар Амбасаде Руске Федерације у Црној Гори, г – дин Александар Белченко и шеф протокола Амбасаде, г – ђа Елизавета Борисова, гдје их је примио предсједник Скупштине, Горан Киковић са сарадницима. Разговарало се о даљем унапређењу односа и развијању међусобне сарадње, након чега су представници Амбасаде и Општине, посјетили манастир Шудиково.

Уз присуство великог броја посјетилаца, изложбу је отворио г – дин Белченко и том приликом  истакао да су приказане ријетке фотографије од времена СССР до данас, фотографије које приказују најважније етапе: први дан Великог отаџбинског рата , 22 јун 1941, битку за Москву, одбрану Севастопоља, пад Берлина, параду побједе на Црвеном тргу, фотографије совјетких и руских државника, природу, међу којима се налазе и фотографије које до сада нису објављиване. Он је пренио захвалност Амбасаде руководству Општинe Беране, Скупштини Општине, Центру за културу и свима који су учествовали у припремању изложбе.

У име Општине Беране, присутнима се обратила г – ђа Вида Ивановић, одборник у Скупштини општине Беране. Она је између осталог навела да ми настављамо традицију наших предака, кроз учвршћивање пријатељства и унапређење културних садржаја и других видова сарадње  са руским регионима и институцијама културе у складу са уставним и законским овлашћењима.

Беране је први град у Црној Гори у којем је приказана  ова изложба.

На отварању изложбе су наступили умјетнички руководилац етно групе Свети Евстатије, Марија Барјактаровић (клавир) и извођачи руских пјесама, сестре Јелена и Косара Ристић.