„Уколико се стекну услови, седма заредом манифестација под слоганом “Никад не одустати јер све је могуће у животу”, која је требало да се одржи ове године у организацији Општине Беране и партнера, била би организована током прољећа следеће године, док би публика о новом термину одржавања била благовремено обавијештена“, казао је ресорни секретар за културу Горан Фолић.

Фотографија са прошлогодишњег догађаја

Општина Беране и Секретаријат за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО обавјештавају грађане и најширу јавност да се ове године неће одржати, седма по реду, централна манифестацијa поводом обиљежавања Међународног дана слијепих и слабовидих лица – Дана бијелог штапа, због повећаног здравственог ризика услед пандемије КОВИД-19 вируса.

„Традиционална манифестација поетског, књижевног и музичког стваралаштва слијепих и слабовидих лица са простора Црне Горе, под слоганом “Никад не одустати јер све је могуће у животу”, требало је да се ове године одржи седми пут заредом у нашем граду у  организацији Општине Беране, Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО, Савеза слијепих Црне Горе, Параолимпијског комитета Црне Горе и Општинске организације слијепих“, казао је ресорни секретар за културу Горан Фолић.

Подсјетио је да су ранијих година кроз инклузивни карактер манифестације слијепа и слабовида лица презентовала своје стваралаштво.

„Они су кроз заједнички наступ са ученицима нижих разреда Школе за основно музичко образовање из Берана креирали различите аспекте културних дешавања са циљем превазилажења  дискриминације и маргинализације слијепих и слабовидих грађана у локалној заједници“, навео је Фолић и додао:

„Уколико се стекну услови, манифестација би била одржана током прољећа следеће године, док би публика о новом термину одржавања била благовремено обавијештена“.

На крају је казао да је сам пројекат финансијски подржан од стране Министарства културе, у оквиру програма „Развој културе на сјеверу“ у 2020. години, за нове пројекте и програме од значаја за остваривање јавног интереса у култури.