Општина Беране и Секретаријат за пољопривреду, туризам и водопривреду обавјештавају пољопривредне произвођаче, грађане и најширу јавност да ове године неће бити организован други Међународни сајам пољопривреде, прехране и домаће радиности, због повећаног здравственог ризика услед пандемије КОВИД-19 вируса.

Отказан Mеђународни сајам пољопривреде због коронавируса
Фотографија са прошлогодишњег сајма

Планирано је било да се ове године одржи други сајам, са жељом да постане традиционалан, али нажалост, због погоршане епидемиолошке ситуације у Беранама и Црној Гори, исти је морао бити отказан„, казао је секретар Божо Премовић.

Подсјетимо, Општина Беране је посредством ресорног секретаријата, а у сарадњи са Министарством пољопривреде и руралног развоја, 5. и 6. октобра 2019. године, у новој Спортској хали организовала први Међународни сајам пољопривреде, прехране и домаће радиности на којем су учествовали произвођачи из свих крајева Црне Горе и региона.

Отказан Mеђународни сајам пољопривреде због коронавируса
Фотографија са прошлогодишњег сајма

„На тај начин, великом броју посјетилаца и најширој јавности били су представљени како локални, тако и истакнути произвођачи пољопривредних производа, хране и пића из Црне Горе и региона“, подсјетио је Премовић.

У склопу сајма су промовисани тада сви оне који својим радом, знањем и умијећем доприносе развоју црногорске пољопривреде.

„Учесници првог сајма су могли на штандовима да изложе, представе и продају своје производе, као и да омогуће посјетиоцима да пробају и упознају се са њиховим производним асортиманом, казао је општински секретар за пољопривреду и истакао на крају:

Искрено се надамо да ћемо следеће године бити у могућности да организујемо и реализујемо Међународни сајам пољопривреде, прехране и домаће радиности у Беранама, и оправдамо улогу доброг организатора и домаћина„.