Саопштење за јавност Савјета Радио Берана:

„Обавјештавамо јавност да је Виши суд у Бијелом Пољу потврдио пресуду Основног суда у Беранама да је бивши директор Радио Берана М.Ш. извршио продужено кривично дјело злоупотребе службеног положаја .
Бивши директор је осуђен на условну казну затвора од три мјесеца и обавезан да Радио Беранама плати 4.464,17 евра на име утврђених злоупотреба, под пријетњом последица принудног извршења.
Савјет Радио Берана не жели да коментарише висину казне, али морамо да изразимо задовољство што је и на суду потврђено да су се у четворогодишњем мандату претходног Савјета и директора у Радио Беранама дешавале незаконите радње, које су знатно допринијеле да се Радио Беране и данас налази у тешкој ситуацији. Подсјећамо јавност да је независна ревизија дала негативан налаз за пословање од 2013-2015, а да је први позитиван налаз добијен за пословање у 2016., односно период у коме је садашња управа водила берански јавни сервис.
Савјет Радио Берана се запосленима захваљује на професионализму који показују, као и личном стрпљењу и жртви коју подносе због тешке ситуације у којој се налазе. Овом пресудом су добили бар моралну сатисфакцију да су били у праву док су годинама упозоравали на злоупотребе које су се дешавале у Радију.
Увјерени смо да ће од ове године, након потписивања трогодишњег уговора са оснивачем доћи и до бољих дана за запослене на материјалном плану, посебно у смислу редовности исплате зарада и исплате заосталих плата које су у претходне три године марљивим радом итекако зарадили.
Јавности Берана, нашим вјерним слушаоцима и посјетиоцима портала се такође захваљујемо на подршци, уз обећање да ће наш програм из дана у дан бити све богатији и да Радио остаје прва адреса на којој ће добијати актуелне и истините информације из Берана.“