Општина Беране је и ове године обезбиједила бесплатне књиге за све ученике од првог до деветог разреда основних школа са подручја наше општине – за укупно 3002 ђака. Данас су комплете уџбеника поводом почетка школске 2020/2021. године, уз поштовање мјера НКТ-а, представници Општине уручили првацима, док су старијим разредима због ситуације са коронавирусом књиге уручене раније.

Основцима уручени бесплатни уџбеници

Општина Беране је седми пут заредом, посредством општинског Секретаријата за општу управу и друштвене дјелатности, обезбиједила бесплатне уџбенике за основце са подручја наше општине. Овом активношћу локалне управе обухваћена су 3002 ученика, од првог до деветог разреда, из осам беранских основних школа, укључујући и ученике из Школе за основно музичко образовање који другу годину добијају бесплатне књиге.

Представници Општине уручили су данас комплете уџбеника за 231 ђака првака поводом почетка школске 2020/2021. године, уз поштовање мјера НКТ-а, и пожељели им срећан почетак школе. Ученицима од другог до деветог разреда бесплатни уџбеници су подијељени раније.

Основцима уручени бесплатни уџбеници

Предсједник СО Беране Новица Обрадовић са сарадницима посјетио је Основну школу у Доњој Ржаници, потпредсједник општине Марко Лалевић ОШ „Радомир Митровић“ у граду, док је главни администратор општине Миладин Тмушић био у школи у селу Виницка.

Основцима уручени бесплатни уџбеници

Они су првацима пожељели пуно успјеха поводом почетка школовања, а просвјетним радницима срећан почетак нове школске године.

Секретари, директори, руководиоци и службеници Општине Беране обишли су остале основне школе, као и њихова подручна одјељења, са територије општине. Посјетили су и Музичку школу.

Због пандемије коронавируса школска година је почела 1. октобра, а не 1. септембра.