У склопу наставног плана и програма, ученици четворогодишње основне школе у Рујиштима, подручно одјељење О.Ш. ,,Владислав Р. Кораћ“ данас су посјетили Општину Беране. Посјета је организована са циљем да се ученици упознају са оним што тренутно уче, а то су основни појмови и карактеристике општине и њено функционисање.

Предсједник Општине Беране Драгослав Шћекић упознао је ученике са основама рада и функционисања локалне управе, након чега су му основци ове школе постављали питања из свог интересовања.

Предсједник Шћекић је истакао да му увијек представља посебну радост што има прилику да разговара са школарцима, јер су дјеца и млади будућност овог града. Поручио је да је пут до успјеха знање и као успомену на данашњу посјету гостима је уручио поклон књиге.

Младим гостима локална управа је обезбиједила и новогодишње поклон пакете. Они су поред Општине посјетили и друге јавне установе у Беранама.

Руководство Општине Беране је још једном у низу остварило добру комуникацију са школама и ученицима омогућивши да се чује и глас најмлађих суграђана, што је мотивација за постизање још бољих резултата у областима које су у надлежности локалне управе.