Генерални секретар Уније самосталних синдиката Црне Горе Срђа Кековић посјетио је данас Општину Беране и том приликом одржао састанак са члановима локалнe синдикалнe организацијe у скупштинској сали.

Повод за његову посјету је формирање Новог синдиката органа управе Општине Беране са предсједницом Мартом Лекић на челу, који ће функционисати у оквиру Уније.

Господин Кековић изразио је пуну спремност за разговоре када су у питању права радника. Присутне је информисао о раду органа Уније и подвукао да ће се ова синдикална организација пуним капацитетом укључити у заштиту права запослених. Након тога је одговарао на постављена питања присутних.

Састанку је присуствовала предсједница Синдикалне организације Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју, Ана Дробњак, као и предсједник Струковног синдиката ватрогасаца Црне Горе, Милан Бојовић.

Овај састанак је један у низу састанака који представници УССЦГ и њених гранских синдиката обављају са локалним синдикалним одборима који дјелују у њиховом саставу.