Волонтерски доставни сервис Општине почиње са радом у понедељак, 23. марта, од 09.00 часова и функционисаће све док буде актуелна епидемиолошка ситуација. Достава ће се вршити сваког дана изузев недјеље, али ће телефонски центар радити за грађане 24 сата дневно. Бројеви телефона су 080 051 051 (бесплатан број) и 068 896 983 (број мобилног). Право на доставу основних животних намирница, љекова и хигијенских средстава имају грађани из ризичне групе – самохране особе старије од 65 година, хронични болесници и немоћне особе.

Општина Беране организује доставу основних животних намирница, љекова и хигијенских средстава – грађанима из ризичне групе – самохраним особама старијим од 65 година, хроничним болесницима и немоћним особама.

Корисници геронто програма и лица у стању тешке социјалне потребе већ су збринути сервисом ОО Црвени крст.

Систем покрива територију цијеле општине.

Акција има за циљ да особе по којих је коронавирус највећи ризик остану у својим домовима, а да намирнице добију на ефикасан и брз начин.

Волонтерски доставни сервис ће функционисати све док буде актуелна епидемиолошка ситуација.

Путем телефона, односно у мејлу за особе оштећеног слуха (opstinaberane@t-com.me), треба рећи име и презиме, адресу, односно број мобилног телефона на који могу примити поруку.

Акција доставе хране и љекова на кућну адресу се реализује у складу са мјерама Владе Црне Горе донијетим за спречавање вируса KОВИД-19 и треба да обезбиједи да наши најстарији суграђани, као најосјетљивија категорија становништва буду заштићени.

Телефонски центар ће радити за грађане 24 сата.

Начин функционисања доставе:

  • Корисници позивају телефонски центар у периоду од 09.00 до 19.00 часова, остављају потребне личне податке и особи у кол центру говоре које су им намирнице, односно љекови потребни.
  • Поруџбине ће бити достављане на кућну адресу, 1 испорука у 5 дана, у вриједности до 50 еура, за коју треба да спреме новац и предају волонтеру који врши испоруку.

Телефонски центар ради 24 часа за све информације.

ТЕЛЕФОНСКИ ЦЕНТАР ОПШТИНСКОГ ТИМА:

  • 080 051 051 (бесплатан број) и 068 896 983 (мобилни број).

Од понедељка до петка оба броја су у функцији, док је суботом и недељом доступан за позиве број моблног телефона!

Мејл је: opstinaberane@t-com.me.