Потпредсједник Ћулафић: Хана, Софија и Анел, примјер су младих, амбициозних људи, будућих интелектуалаца и најбољих амбасадора беранског краја

Поводом почетка нове сезоне Дебатног програма ,,Мислионица“, организован је пријем за чланове Дебатног клуба Гимназије ,,Панто Малишић“и њиховог ментора, професора Марка Радојевића. Континуирани рад и досадашњи успјеси Дебатног клуба показатељи су вриједности и интелектуалног потенцијала беранске омладине. Хана, Софија и Анел, примјер су младих, амбициозних људи, будућих интелектуалаца и најбољих амбасадора беранског краја, казао је потпредсједник Општине Дамјан Ћулафић.

Дебатни клуб беранске Гимназије двоструки је побједник  Дебатног програма ,,Мислионица“, у организацији Креативног центра ,,Логос“, Матице Црногорске и Радио- телевизије Црне Горе, и другопласирани на Међународном такмичењу у дебати ,, Budva open“. Дебатери, ученици трећег разреда, Софија Лабан, Хана Љуца и Анел Мемић, како су казали, трудиће се да одбране титулу и у новој сезони Мислионице.

Чланови клуба, поред одличног усјеха у школи, имају и запажене резултате и на државним и међународним такмичењима знања. У прилог томе говори да је Анел Мемић, на Зимској школи науке у организацији Фонда за промоцију науке у Црној Гори (ПРОНА), проглашен за најбољег младог научника.

Потпредсједник Ћулафић казао је да локална самоуправа цијени сваки успјех беранске омладине, која ће убудуће имати сигурног партнера у свим активностима којима унапређују знање, потенцијал и утицај у друштву.