Светлана Поповић и Светлана Пајковић имају оштећен слуха од рођења. Захваљујући донацији Општине Беране, путем Конкурса за расподјелу средстава невладиним организацијама у 2017. години, добиле су нове слушне апарате са оливама, који су им свечано уручени у канцеларији Организације глувих и наглувих Беране.

„Срећа је потпуна када успијете да усрећите и друге “ казала је Вида Ивановћ, члан Комисије за расподјелу средстава невладним организацијама из Берана, приликом уручивања новог слушног, Светлани Поповић, глувонијемој особи из Берана, члану локалне Организације глувих и наглувих из Берана.

„Одмах осјећам разлику и много боље чујем сада. Требаће ми мало времена да се навикнем – казала је Светлана и подвукла да је неизмјерно задовољна што је добила слушни апарат. Како истиче, дуго је чекала на овакву прилику, јер је процедура за добијање слушног апарата преко Фонда компликована и дуготрајна. Иако глувонијема од рођења није имала могућност да користи овај уређај којим олакшава комуникацију са својим родитељима, комшијама, пријатељима са својом средином у којој живи, јер не спада у категорију лица којима Фонд одобрава ово помагало.

Зоран Јојић, секретар Секретаријата за спорт,културу,омладину и сарадњу са НВО, приликом уручивања слушног апарата Светлани Пајковић,такође, глувонијемој особи, казао је да овакве хуманитарне акције имају велики значај за лица којима су потребна „тифло помагала.“ Свака оваква активност је добродошла – рекао је Јојић и Комисија је са задовољством одобрила средства за једну овакву акцију која ће се, надам се и убудуће, наставити.

На крају ове, надасве, хумане активности, Стојан Кукаљ, секретар Организације глувих и наглувих у Беранама, захвалио се представницима Комисије и општине Беране на присуству и помоћи коју пружају овој Организацији , која и на овакав начин манифестује добро успостављену сарадњу невладиних удружења и локалне самоуправе.