Предсједник парламентарног Одбора Миодраг Линта изнио је, на састанку са предсједником Шћекићем, своје мишљење у правцу инвестирања у беранску привреду рекавши да ће по повратку у Београд обавити разговоре са државним врхом Србије како би их упознао са могућностима и потенцијалима са којима наша општина располаже.

текст

Предсједник општине Драгослав Шћекић примио је у свом кабинету предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије, господина Линту који је посјетио наш град на позив Епископије Будимљанско – никшићке, а поводом обиљежавања храмовне славе манастира Ђурђеви ступови.

Предсједник је пожелио добродошлицу госту из Србије и изразио задовољство његовом посјетом  Беранама. Упознао га је током разговора са радом локалне управе, постигнутим резултатима и проблемима са којима се суочава Општина.

текст

Било је ријечи о пројектима који су реализовани и који ће бити реализовани у нашој општини, затим о привредним потенцијалима, али и о самој привреди која је уништена у периоду прије ове власти.

У наставку је упознао уваженог госта са могућностима развоја пољопривреде, дрвопрераде, производње енергије, као и са повластицама у Бизнис зони у правцу покретања инвестиција и стварања услова за нова радна мјеста.

Господин Линта је исказао задовољство због посјете Општини Беране и своје домаћине упознао са функционисањем Одбора и плановима које има Република Србија, у сарадњи са државама у региону, а тичу се помоћи српском народу без обзира гдје се налази.

текст

Сусрет је завршен обиласком храма светог Симеона Мироточивог и упознавањем са нивоом завршених радова у сусрет освештању храма које је планирано наредне године.