Са сједнице Штаба упућен је још једном апел грађанима да се пријаве за вакцинацију, као и да се поштују мјере.

На деветој сједници Оперативног штаба за контролу имплементација мјера против заразне болести Ковид-19 Општине Беране установљено је да се епидемиолошка ситуација у Беранама побољшава.

Тренутно су у Oпштој болници Беране хоспитализована 54 пацијента, од којих је њих 18 са тешком клиничком сликом, саопштено је из ове здравствене установе.

Током предстојећи васкршњих и првомајских празника требало би избјегавати окупљања и посјете, како би се спријечило даље ширење инфекције, једна је од порука са сједнице Штаба.

„Постоји вјероватноћа да ће због празника у граду доћи до окупљања већег броја људи у угоститељским објектима и трговинама, те је због тога потребно појачати контроле за дане празника“, саопштено је.

Инспекцијске службе и Управа полиције најавили су да ће појачати контроле и поступати ригорозније, како би донешене мјере у циљу ширења коронавируса биле испоштован.

Још једном je, са сједнице, упућен апел грађанима да се пријаве за вакцинацију, као и да се поштују мјере, како би сви заједно помогли да се превазиђе тренутна ситуација.