Уклањањем дивље депоније у мјесту Гнионик, на путу Беране – Црни врх, данас је успјешно реализован први дио акције „Очистимо дивље депоније“, коју су заједничким снагама покренула петорица руководилаца Општине Беране.

Општински руководиоци уклонили дивљу депонију у склопу акције "Очистимо град"

Учешће у акцији узели су Иван Радевић – директор Туристичке организације Беране, Божо Премовић – секретар за пољопривреду, туризам и водопривреду, Бојан Радошевић – секретар за финансије и економски развој, Младен Стијовић – помоћник секретара за општу управу и друштвене дјелатности и Александар Ојданић – начелник Комуналне полиције.

Секретар Премовић је казао да је ово почетак акције коју спроводе у сарадњи са ДОО „Комунално“ Беране, уз апел да се више на овом простору не одлаже отпад.

Општински руководиоци уклонили дивљу депонију у склопу акције "Очистимо град"

„Овом акцијом желимо да пошаљемо поруку да ће локална управа наставити и у наредном периоду да ради на пољу заштите и очувања животне средине“, рекао је он и додао:

„Позивамо све грађане добре воље, савјете мјесних заједница да се придруже акцији, да заједно очистимо град од дивљих депонија“.

Општински руководиоци уклонили дивљу депонију у склопу акције "Очистимо град"

Начелник Комуналне полиције је поновио да ће ова служба кажњавати због нелегалног одлагања отпада на територији општине Беране .

Позивамо грађане да све случајеве несавјесног понашања појединаца или правних лица пријаве Комуналној полицији на број телефона 051 233-355, или позивањем кол центра Општине Беране на бесплатан број 080 051-051, или на број мобилног 068 896-983„, рекао је Ојданић.