Предсједник Општине Беране Тихомир Богавац угостио је организаторе недавно одржане прве Међународне Хидро авио регате ,,Монтaдриа 2021“, директора манифестације Синишу Бубању и предсједника Организационог одбора Драгишу Раичевића.

Прва међународна Хидро авио регата, која је одржана у периоду од 5. до 7. маја , једна је од манифестација која се први пут одржала у Црној Гори а уједно је обиљежила 80 година од последњег лета Ескадриле пилота Хидро авиона са територије Црне Горе. Манифестација је започета у Порто Монтенегру прелетом регате с Аеродрума Тиват изнад порта, гдје је уједно била и прва хидро авио база на простору Арсенала, а сада комплекса Порто Монтенегра. Дио манифестације одржан је и на беранском аеродрому.

Предсједнику Богавцу организатори су уручили захвалницу и макету – Златни авион као знак захвалности за помоћ у организацији Хидро авио регате ,,Монтадриа 2021“.

Пријему су присуствовали и потпредсједник Општине Дарко Стојановић, начелник Службе за заједничке послове Данко Мартиновић и савјетник за информисање у Служби предсједника Стефан Нововић.