У Подгорици је уприличена додјела награда за Најбоље праксе у локалној самоуправи у Црној Гори за 2015. годину.

Програм Најбоље праксе у локалној самоуправи већ осму годину заредом реализује Заједница општина Црне Горе, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, и уз подршку Организације за европску безбједност и сарадњу, Мисија у Црној Гори.

Праксу Општине Беране, која је награђена специјалном наградом, под називом  „Увођење обрачунске основе вођења буџетског рачуноводства и успостављање интерног контролора за праћење закључених уговора о јавним набавкама“, презентовао је Светомир Аковић, секретар за финансије, док је праксу „Формирање Секретаријата за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО и оснивање Савјета младих Општине Беране“, презентовао Зоран Јојић, ресорни секретар.

У име свих награђених општина (Беране, Жабљак, Будва, Петњица и Бијело Поље) захвалио се предсједник општине Драгослав Шћекић који је нагласио да је у читавом овом процесу кроз програм најбоље праксе и друге активности, подршка Заједнице општина веома значајна.

“Сматрам да је ово одлична прилика да општине покажу иновативности и ефикасност у свом раду, као и прилика да учимо једни од других. Сигуран сам да многе наше најбоље праксе могу послужити као примјер који треба слиједити у многим локалним самоуправама у региону. Ми као предсједници општина смо дужни да перманентно анализирамо квалитет услуга које наше општине пружају грађанима и тежимо њиховом побољшању за добробит читаве заједнице”, рекао је он.

Након презентација, представницима јединица локалних самоуправе које су добиле награду за Најбоље праксе су уручене пригодне плакете и награде.