Манифестацији „Очи зборе што им срце вели“, којом је обиљежена осма деценија колонизације из Црне Горе, у Свечаној сали „Барок“ у Врбасу, присуствовала је делегација Општине Беране. Том приликом предсједник Општине Беране, Тихомир Богавац и предсједник Општине Врбас Предраг Ројевић потписали су Повељу о сарадњи и братимљењу између ова два града.

„Општина Врбас (Република Србија) и Општина Беране (Црна Гора) одлучиле су да успоставе трајну сарадњу и да се братиме“- наведено је у Повељи.

„Заједничка намјера наше двије општине је да учврстимо узајамно пријатељство и сарадњу како би се допринијело укупном напретку обије братске општине. Наш циљ је да сарадњом и развојем братских односа допринесемо даљем наставку и обогаћивању пријатељских веза и сарадње наших грађана, очувању заједничких вриједности, традиције, културе и обичаја, са циљем даљег развоја наших локалних самоуправа у свим областима живота и рада“- истакли су предсједници ове двије сада побратимске општине.

Свечаности је присуствовало преко пет стотина званица, међу којима су предсједник покрајинске владе Игор Мировић, свештенство, амбасадори, конзул Црне Горе, предсједници општина из Републике Србије и Црне Горе.