Општина Беране је завршила асфалтирање пута у МЗ Загорје у оквиру ИФАД пројекта. Завршне радове је обишао предсједник општине Драгослав Шћекић са сарадницима.

Општина завршила асфалтирање пута у Загорју, радове обишао предсједник Шћекић

У питању је путни правац, у дужини од 1.900 метара, који повезује село Загорје и приградско насеље Доње Луге, и којим се мјештанима тога села скраћује пут до града за пет километара.

„Асфалтирањем овог пута решава се значајно питање за мјештане овог села. Општина Беране ће наставити кроз ИФАД пројекат, а и преко општинске Агенције за изградњу и развој, са унапређењем путне инфраструктуре и на другим руралним подручјима“, казао је предсједник Шћекић.

Општина завршила асфалтирање пута у Загорју, радове обишао предсједник Шћекић

Мјештани села на челу са предсједником МЗ Загорје Радованом Лутовцем захвалили су се предсједнику општине и поновили да у последњих 50 година није толико урађено у овом селу, колико је за протекле четири године.

Ове године ће у оквиру поменутог пројекта бити асфалтирано седам путних праваца у шест села општине Беране укупне дужине 5.040 метара и изграђен један водовод у селу Петњик, казао је раније за нас сајт координатир ИФАД пријекта у име Општине Милутин Мићовић.

Прошле године је асфалтирано пет километара путева на руралном подручју и комплетна санација и реконструкција водовода у селу Загорје.

Општина завршила асфалтирање пута у Загорју, радове обишао предсједник Шћекић

Радове су обишли, поред предсједника Шћекића и координатора Мићовића, потпредсједник општине Раде Кљајић, директор Агенције за изградњу и развој Миро Вешовић, директор Водовода и канализације Вуко Тодоровић, помоћник у општинској Дирекцији за имовину Александар Мијовић и савјетница за мјесне заједнице Милица Рачић.