Представници Министарства рада и социјалног старања мр Ивана Шуковић – начелница Дирекције за развој услуга, Јована Церовић – самостална савјетница у Дирекцији за развој услуга и Марија Миловић – психолог у Центру за социјални рад Беране, боравиле су данас у радној посјети Oпштини Беране.

Предсједник oпштине Драгослав Шћекић је на састанку изразио спремност за сарадњу институција у областима које се тичу социјалне заштите, па тако и у дијелу развоја услуга.

Тема састанка је била годишњи мониторинг услуга система социјалне заштите старијих и система социјалне и дјечје заштите сходно Стратегијама за период од 2018. до 2022. године.

Током састанка исказана је потреба за јачањем сарадње Министарства – центра за социјални рад и локалне самоуправе како би се ниво услуга оснажио и идентификовао са циљем пуне оправданости како према кориснику, тако и према пружању услуга. Пројекти – програми дневни боравак за старија лица геронто –домаћице су актуелизовани и њихова реализација се очекује током 2019. године.

Састанку су присуствовали Раде Кљајић, потпредсједник oпштине, Данијела Марковић, секретарка Секретаријата за општу управу и друштвене дјелатности, Љубинка Мијовић, савјетница за расељена лица и Дубравка Јованчевић, руководилац Службе предсједника.