Протеклих дана радници беранског Спортског центра монтирали су пристиглу опрему у виду 100 кревета, паравана, подлоге и остале пратеће опреме потребне за привремену болницу, саопштено је из овог предузећа.

Општина уступила Спортску халу за привремену ковид болницу за сјевер ЦГ

Влада Црне Горе је одлучила да привремене болнице, поред Спортске хале у Беранама, буду још Бемакс арена и Велика дворана СЦ Морача у Подгорици, Спортска сала ЈУ Средња мјешовита школа Голубовци, као и Спортска дворана Тополица у Бару.

Одлука је донијета без одржавања сједнице, на основу прибављених сагласности већине чланова Владе да се у објектима у Подгорици, Голубовцима, Бару и Беранама спроводи лијечење лица обољелих од заразне болести КОВИД – 19.

Ови објекти се уступају на коришћење без надокнаде.

“Управа за имовину је задужена да по хитном поступку, у складу са прописима, опреми привремене болнице опремом која је неопходна за њихов рад, а Војска Црне Горе да обезбиједи непрекидну заштиту 24 сата у објектима и око њих”, саопштено је из Владе Црне Горе.

Влада је донијела Одлуку о начину остваривања права на ослобађање од плаћања пореза на додату вриједност и царине за медицинска средства и заштитну опрему која се увозе као донација, ради сузбијања посљедица насталих усљед епидемије заразне болести ковид – 19.