Због немогућности да се услед пандемије коронавируса ове године организује заједнички ифтар Општине Беране и Меџилиса исламске заједнице из нашег града, поводом рамазанског поста, предсједник општине Драгослав Шћекић је донио одлуку да се за 20 породица исламске вјероисповијести обезбиједе пакети помоћи.

Истим поводом, биће обезбијеђена и финансијска помоћ за породицу Сеада Сијарића из МЗ Талум, која живи у тешким условима.

Општина уручила пакете помоћи за 20 породица поводом Рамазана

До сада су под покровитељством Општине организована три ифтара, док је ове године због забране организовања јавних окупљања, сходно мјерама НКТ-а, одлучено да тај већ традиционални догађај буде обиљежен на другачији начин.

„Заједнички ифтар је, на основу искуства од раније, прилика да се окупе пријатељи и познаници, као и сви људи чистих мисли и добре воље. Наш град може послужити као примјер другим срединама како се његује заједнички живот свих. Обезбјеђивањем помоћи за двадесет породица исламске вјероисповијести настављамо традицију и присјећамо се свих оних вриједности које Беране чине посебним”, поручио је предсједник Шћекић.

Имам Исламске заједнице у Беранама хаџи Рахим ефендија Муратовић, захвалио се предсједнику општине на овом гесту и нагласио да су се мијењала разна времена, али је суживот грађана Берана увијек био примјер другим срединама.

Општина уручила пакете помоћи за 20 породица поводом Рамазана