У суботу, 19. септембра, са почетком у 9 сати организује се чишћење обале Лима, испод талумског моста, у близини насеља Хареме, најавио је општински секретар за за комунално-стамбене послове, саобраћај и заштиту животне средине Милош Кастратовић.

НВО ,,Zero Waste Montenegro“, у сарадњи са НВО ,,Наша Акција“, и партнерству са Делегацијом ЕУ у Црној Гори, ЕУ Инфо Центром, асоцијацијом „БеМЕД“ и фондацијом Принца другог од Монака, четврту годину заредом организује активности поводом Међународног дана чишћења обала у Црној Гори.

Општина Беране, Секретаријат за комунално-стамбене послове, саобраћај и заштиту животне средине и ДОО ,,Комунално Беране ће дати свој допринос у реализацији ове акције.

У суботу, 19. септембра, са почетком у 9 сати организује се чишћење обале Лима, испод талумског моста, у близини насеља Хареме.

„Наглашавамо да ће се приликом чишћења пратити и поштовати препоручене епидемиолошке мјере Института за јавно здравље ЦГ и НКТ-а, као и посебне мјере у вези заштите од Ковид-19, а о којима у ће све учеснике и учеснице упутити координаторка НВО ,,Zero Waste Montenegro“ за Беране, Катарина Вујовић.

На овај начин желимо да дамо допринос очувању ријеке Лим и њеног екосистема. Шаљемо поруку свим грађанкама и грађанима да не бацају комунални и други отпад на обалу ријеке Лим. Само заједничким снагама моземо да унаприједимо стање наших ријека. Чиста животна средина је предуслов за квалитетан живот свих нас“, казао је Милош Кастратовић, секретар за комунално-стамбене послове, саобраћај и заштиту животне средине Општине Беране.