У организацији беранског Друштва добровољних давалаца крви током викенда је спроведена акција добровољног давалаштва и том приликом је сакупљено преко двадесет јединица најдрагоцјеније течности.

Предсједница Управног одбора овог Друштва, Лидија Лекић казала је да се све преко десет јединица крви у некој акцији сматра успјешним.

„Ми смо изузетно задовољни данашњом акцијом. Обишли су нас и представници Општине Беране и обећали помоћ у превазилажењу проблема, након што су нам обијене просторије“ – казала је Лекић и подсјетила да им је том приликом уништен комплетан инвентар и украдена сва признања, међу којима и око тридесет појединачних златних плакета.

Учешће у овој акцији хуманог карактера, узео је и Горан Фолић, општински секретар за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО, који је добровољно дао крв.

„Увијек ћу се радо одазвати оваквим акцијама јер давање крви је чин хуманости и солидарности са онима који су у невољи. Важно је знати да свака дата јединица крви може спасити нечији живот, те да се и ми само можемо наћи у таквој ситуацији“, казао је Фолић.

Након успјешно спореведене акције настављено је дружење учесника у просторијама Црвеног крста у Беранама.

Друштво добровољних давалаца крви једна је од најбројнијих организација у Беранама, са око петсто редовних чланова и још толико оних који се јављају по потреби.

Ова асоцијација је добитник награде 13. јул, као и највишег општинског признања у Беранама, награде, 21. јул.