У радној посјети Општини Беране данас су боравили предсједник Одбојкашког савеза Црне Горе, г-дин Цветко Пајковић и г-дин Игор Вушуровић, сарадник за развој одбојке у ОСЦГ.

Потпредсједник Општине, г-дин Дарко Стојановић је поздравио акцију ОСЦГ која се тиче промоције одбојке у школама на сјеверу Црне Горе и исказао спремност подршке истој и истовремено упознао предствнике ОСЦГ са стањем у области спорта и спортске инфраструктуре у општини Беране.

Предсједник ОСЦГ г-дин Цветко Пајковић је изложио пројекат бесплатне школе одбојке, који је у координацији са Управом за спорт и младе Владе Црне Горе и Министарством просвјете, науке, културе и спорта, обезбиједио бесплатне термине и учешће и 14 професора физичког васпитања који ће спроводити тренинге у циљу осмишљавања нових мушких одбојкашких клубова за осам општина на сјеверу Црне Горе.

Сарадник за развој одбојке у ОСЦГ г-дин Игор Вушуровић је истакао важност анимирања и стварања мушких одбојкашких клубова, јер је одбојка као спортска дисциплина веома комплексна а сматра да потенцијама међу младима и да га треба искористити.

В.д. секретара Секретара за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО, г-дин Дамјан Ћулафић је изразио задовољство данашњиим састанком и поздравио ову акцију. Увјерен је да ће Општина своју спремност исказати кроз подршку овом пројекту.

Састанку је присуствовала и шефица Кабинета предсједника Општине, Дубрaвка Јованчевић.