Кроз пројекат изградње регионалне сточне пијаце у Беранама, чији су радови приведени крају, Општина Беране је обезбиједила средства за куповину двије ваге за мјерење стоке, у износу од 3500 евра, и на тај начин завршила све своје обавезе, саопштио је менаџер Општине Беране Владимир Ђаковић.

Општина обезбиједила ваге за сточну пијацу, чека се технички пријем па отварање објекта

Додао је да се очекује да Управа јавних радова и извођач заврше свој дио посла наредних дана, након чега ће сточна пијаца бити отворена.

„Очекује се да ће у наредним данима Институт за истраживање у области заштите на раду, који је одређен за вршиоца техничког пријема, дати позитивну оцјену на комплетне радове на сточној пијаци. Након што буде извршен технички пријем радова, сточна пијаца ће бити предата на управљање нашем Комуналном предузећу“, казао је Ђаковић.

Општина обезбиједила ваге за сточну пијацу, чека се технички пријем па отварање објекта

Подсјетимо, ради унапређивања пољопривреде, кроз модернизацију инфраструктуре, кренуло се са изградњом регионалне сточне пијаце, за шест општина Сјеверног региона, у Беранама. Урађено је то са циљем јачања сточарске производње и производње здраве хране у читавом региону. Тако је Беране као регионални центар добило уређен и опремљен простор за купопродају стоке, са свим потребним садржајима, од модерних боксова и паркинга до ваге за мјерење стоке и другог неопходног мобилијара.