Данас је завршено асфалтирање пута у мјесној заједници Дапсиће у дужини од 640 метара, а у току је асфалтирање пута у МЗ Петњик дужине 400 метара. Како је планирано, радови ће бити окончани до сјутра. Закључно са суботом биће завршено асфалтирање још два путна правца на Полици, тако да ће ове недеље бити асфалтирано укупно 2150 метара.

Општина наставила асфалтирање сеоских путева, радове обишао предсједник Шћекић

Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић, који је са сарадницима обишао радове у Петњику данас, саопштио је да је локална управа и ове године у сарадњи са Међународним фондом за развој пољопривреде (ИФАД), наставила са улагањем значајних средстaва у развој руралне инфраструктуре у нашој општини.

Укупна дужина путева које Општина Беране асфалтира на сеоском подручју, у оквиру пројекта ИФАД, је преко пет километара. На тај начин, допринијећемо даљем развоју пољопривреде и унапређењу квалитета живота у Беранама”, казао је предсједник Шћекић.

Општина наставила асфалтирање сеоских путева, радове обишао предсједник Шћекић

Пројект менаџер Милутин Мићовић подсјетио је да ИФАД у пројектима учествује са 75 одсто средстава, док преосталих 25 одсто обезбјеђује Општина Беране и најавио нове радове.

Закључно са суботом, завршићемо асфалтирање још два путна правца и то у МЗ Полица – село Заграђе, тако да ће ове недеље бити асфалтирано 2150 метара„, рекао је Мићовић.

Општина наставила асфалтирање сеоских путева, радове обишао предсједник Шћекић

Подсјетимо, захваљујући ИФАД пројекту, Општини Беране је одобрено осам апликација од чега је већ завршено асфалтирање путева у Загорју и Дапсићима.

Осим горе поменута два путна правца у селу Заграђе који ће бити асфалтирани до суботе, слиједи асфалтирање путева у селу Штитари дужине 500 и 540 метара у селу Бубање. Биће завршен и водовод у селу Петњик.

Локална управа на крају позива грађане да буду дио амбијента унапређења и развоја наше општине, тако што ће чувати своју околину.