„Општина Беране најоштрије осуђује пребијање Игора Томкића, нашег суграђанина, и позива све надлежне органе да одговарају они који су ово дјело направили, као и да се утврде све претходне чињенице које су довеле до тога. Уједно, јавно позивамо да се утврди због чега породици Томкић није пружена адекватна заштита у претходном периоду, ако се узме чињеница да су и раније био мета напада.

На жалост, поменути догађај не представља изолован случај у нашем граду, и не желимо да га било ко доживљава као националистички испад. Подсјећамо да је Беране било и остало хармоничан, мултиетичан град и то смо доказали и у ранијим, много тежим временима, када су врата овога града била отворена за расељена лица свих националности. У том правцу не желимо да било ко Беране представља као средину нетрпељивости, нетолеранције или лоших међунационалних односа. Такву врсту оптужбе, ма од кога долазила, са индигнацијом одбацујемо, и доживљавамо као смишљену, злонамјерну чињеницу, уз очигледно скривање суштинских проблема.

Оно што је симптоматично јесте да је наш суграђанин и раније пријављивао да су њему пријетили, и на жалост, органи који су дужни да му гарантују безбједност су били и у обавези да то учине.  Са свим овим чињеницама, био је упознат и предсједник општине Беране Драгослав Шћекић, који је био у комуникацији са Игором Томкићем, и у току са његовим проблемом.

И на самом крају желимо да пошаљемо поруку да је Беране било и остало национално толерантан град, отворен за све добронамјерне људе. Али овај случај, затим случај са дјевојчицом који је потресао цијели град одсликава дијелом и стање у којем се тренутно налази друштво, и што је још горе шаље поруку да криминал, насиље, продаја и конзумирање дроге, ношење ватреног оружја још увијек представљају велики проблем за наш град, али и државу у цјелини. Исто тако, позивамо безбједоносне органе да овакви и слични немили догађаји не буду везани за име наших Берана, као што вас подсјећамо да је својевремено и први човјек овога града био мета насилника и хулигана. Свако треба да одговара за чињење или нечињење. Породица Томкић, као и свака друга друштвено одговорна фамилија, мора да ужива сву безбједност овога града и ове државе. Безбједност грађана мора бити  интерес свих нас, како локалне управе, тако и државних органа, јер само безбједан и миран град је гарант добрих међуљудских и сваких других односа.

Општина Беране још једном позива Управу полиције, тужилаштво и судске органе да, у складу са законским овлашћењима, до краја испитају овај случај“, стоји у саопштењу за јавност Бироа са односе са јавношћу Општине Беране.