Општина Беране је седму годину заредом, приредила свечаност додјеле награда и признања за око 190 најуспјешнијих ученика основних и средњих школа са подручја наше општине за школску 2021/2022. годину. На свечаности у Центру за културу награђено је десет ђака генерације, 54 добитника дипломе Луча (Основне школе), 49 добитника диплома Луча II ( Средње школе), 29 добитника дипломе Луча I ( Средње школе), као и 33 ученика који су остварили запажене резултате на такмичењима знања у земљи и иностранству, укључујући и најбоље из Школе за основно музичко образовање у Беранама.

Обраћајући се најбољим ученицима, потпредсједник општине Беране, Дарко Стојановић, казао је да је данас  празник љепоте, знања, талената и одговорности младих људи, њихових родитеља, професора и свих нас.

“Сви заједно дијелимо радост, понос и срећу због успјеха ученика и одајемо им поштовање за њихова највиша признања у досадашњем школовању. Великим дијелом заслужни сте ви за овакав успјех, ваша подршка, разумијевање и залагање. Извели сте ову златну дјецу на прави пут!”- поручио је родитељима потредсједник Стојановић на свечаности .

Награде, на данашњој свечаности , уручивали су Предсjедник Скупштине општине Беране Новица Обрадовић, потпредсједници општине Марко Лалевић и Дарко Стојановић, директорица Полимског музеја Виолета Фолић, директор Туристичке организације Берана Иван Радевић и помоћник секретара за општу управу и друштвене дјелатности Младен Стијовић.

Локална управа је за добитнике дипломе Луча I из средњих школа и ђаке генерације обезбиједила новчане награде и књиге, док су остали добили књиге.

У програму су учествовали хор професора и ученици Музичке школе Ајла Адровић, на клавиру  и Алекса Рајковић, на хармоници.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *