Избор најбољих је обавила Комисија која је обилазила терен, док је награде уручио предсједник општине Драгослав Шћекић.

Општина наградила најбоље пољопривреднике

Општина Беране данас је прогласила 9 најбољих произвођача из области пољопривреде за 2020. годину.

Награде најуспјешнијим пољопривредницима уручио је предсједник општине Беране Драгослав Шћекић, у присуству секретара пољопривреде, туризма и водопривреде Општине Беране Божа Премовића и његовог помоћника Милутина Мићовића, који је био и предсједник Комисије за избор угледних произвођача у пољопривредној производњи за 2020. годину.

Општина наградила најбоље пољопривреднике

Тако је за област сточарства награду добио Богдан Боричић из села Драгосава, за ратарство Драгиша Ђуришић из села Бабино, за пластеничку производњу Иван Шћекић из села Штитари, воћарство Милорад Бубања из села Бубање, најбољи пчелар је Далибор Ћоровић из села Штитари, за производњу бобичастог воћа малинар Александар Кораћ из села Црљевине, за органску производњу Славко Дабетић из села Виницка. За сеоско домаћинство награду је добио Жељко Сенић, катун Суводо, а за најугледније пољопривредно газдинство проглашено је газдинство Вукана Шћекић из села Штитари.

Општина наградила најбоље пољопривреднике

Предсједник општине је честитао пољопривредницима на постигнутим резултатима и пожелио им да и у наредном периоду својим радом и успјесима наставе да на бројним сајмовима промовишу свој град.

Избор најбољих је обавила Комисија која је обилазила терен, а у чијем саставу су, поред поменутог Мићовића, били Илија Марковић и Дејан Мартиновић.

Општина наградила најбоље пољопривреднике

На основу утврђеног стања на терену, као и достављених предлога, Комисија је обавила избор најуспјешнијих пољопривредних произвођача са подручја општине Беране.