Предсједник oпштине Беране Драгослав Шћекић угостио је данас Зорана Радојичића, предсједника Рукометног савеза Црне Горе, Емира Бешлију, генералног секретара РСЦГ и  проф. Добрислава Вујовића, предсједника Удружења рукометних тренера.

Повод посјете био је враћање беранског рукомета на мјесто које му припада, као и будућа сарадња Рукометног савеза Црне Горе и Општине Беране.

Предсједник Савеза Зоран Радојичић упознао је предсједника о тренутним активностима Савеза, које највећим дијелом проистичу из недавно донешеног документа Савеза ,,Стратегија развоја рукомета у Црној Гори 2016-2024“. Како је казао, циљ Савеза је да кроз пројекте, али и на друге начине, едукује спортске раднике у рукомету, младе играче, као и дјецу која воле овај спорт. Од великог значаја за рукометну репрезентацију и рукомет уопште представља стварање рукометних центара у  Беранама, Никшићу и Пљевљима, казао је Радојичић.

Предсједник општине Драгослав Шћекић захвалио се представницима Савеза на посјети, подржао идеју о враћању беранског рукомета на мјесто које му припада и нагласио да ће се отварањем нове спортске дворане берански спорт, па тако и рукомет, брже и јаче развијати. Општина Беране, према ријечима предсједника, пружиће пуну подршку Савезу, у циљу развоја рукомета, стварања младих играча, који ће представљати јак потенцијал за састав репрезентације.

Секретар Зоран Јојић упознао је представнике Савеза о тренутној ситуацији са рукометним клубовима у Беранама, као и о акцијама које Општина у сарадњи са школама спроводи на развоју школског спорта.

Састанку је присиствовао и бивши рукометаш и спортски директор Рукометног клуба Беране Веселин Мујовић.