У оквиру пројекта „Акциони дан“, Унија средњошколаца Црне Горе је, у сарадњи са Комуналним предузећем, организовала акцију чишћења аеродромске писте, док је Општина обезбиједила волонтерски рад за десет ученика у двије установе чији је она оснивач. Овим поводом је, локалној управи, уручена и захвалница за учешће у акцији.

текст

Волонтери Уније, њих 20-так, и радници Комуналног сакупили су преко 40 врећа од 120 литара различитог отпада и очистили већи дио поменутог простора.

текст

Допринос поменутој акцији пружила је и Општина Беране тако што је за десет ученика, њих пет из ССШ „Вукадин Вукадиновић“ и пет из Гимназије „Панто Малишић“, обезбиједила волонтирање у Дневном центру за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју и Спортском центру.

текст

Поменути пројекат, током којег ученици раде у државном и приватном сектору, омогућава ученицима да стекну практичнa знања која ће им помоћи да се опредијеле за будућа занимања.

„Ученици ће за свој рад добити дневницу од десет еура, која ће бити распоређена у посебан фонд из којег ће се касније финансрати пројекти ученичких парламената“, саопштено је из Уније средњошколаца која је, Општини Беране, уручила захвалницу за учешће у волонтерској акцији.

текст
текст
текст
текст