Јавна расвјета ће вечерас бити искључена у главној улици (Улица Игумана Мојсија Зечевића) од 20.30 до 21.30.

Општина Беране се и ове године прикључује глобалној акцији „Сат за планету“, која за циљ има скретање пажње на климатске промјене, као последицу неодговорног односа човјека према природи.

У суботу 27. марта јавна расвјета у главној улици (Улица Игумана Мојсија Зечевића) биће искључена на сат времена – од 20.30 до 21.30.

Из ресорног општинског секретаријата за заштиту животне средине позивају грађане да се прудруже акцији и да буду солидарни, да дјелујемо заједно, те да одговорним односом према животној средини радимо на њеној заштити.

Акцију „Сат за планету“ у Црној Гори промовише и подржава невладина организација (НВО) „Green home“ из Подгорице. Свјетска организација за заштиту природе (WWF) ове године организује zoom догађај, прилагођавајући ову важну поруку захтјевима тренутка.

„Сат за планету Земљу“ први пут је одржан у Сиднеју 2007. године као грађанска иницијатива за подизање свијести о климатским промјенама, али и позив на хитну акцију.

У акцији је прошле године учествовало 190 земаља свијета и придружило јој се преко двије милијарде људи.

Најпознатије свјетске знаменитости које гашењем расвјете доприносе акцији су Ајфелов торањ, римски Колосеум и лондонски Биг Бен.