Колегијум Предсједника општине Беране на данашњој сједници је, поштујући наредбу Националног координационог тијела за заразне болести Владе Црне Горе која је ступила на снагу данас, донио одлуку о увођењу контролисаног процеса рада и ротирајућих дежурстава од понедељка, 16. марта, како би се обезбиједили услови за несметану заштиту јавног здравља и превенцију појаве и ширења коронавируса.

Општина Беране увела дежурства, апел грађанима да одложе послове у локалним службама који нијесу неопходни

Грађански биро и друге службе, секретаријати и дирекције, организоваће несметан рад путем дежурстава, али се грађанима сугерише да без пријеке потребе не долазе лично.

Све информације могу добити путем бесплатног броја телефона 080 051 051 или на број мобилног 068 896 983, а могу се обратити и путем мејла: opstinaberane@t-com.me.

Управа за наплату локланих јавних прихода Општине Беране препоручује грађанима да до даљњег, због тренутно насталих околности, пореске пријаве пореза на непокретности и пријаве за прирез порезу на доходак физичких лица могу преузети са нашег сајта (berane.me) и доставити путем поште, или на мејл адресу prihodi@berane.co.me. Такође, обуставља се достава свих аката ове службе посредством достављача до даљњег.

Рад у установама чији је оснивач Општина, Полимски музеј, Центар за културу, Дневни центар за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју и Спортски центар, такође, биће организован путем дежурстава.

Комунално предузеће, Водовод и канализација и Паркинг сервис радиће у пуном капацитету, као и Комунална полиција и Инспекција. Агенција за изградњу и развој спроводиће планиране активности у оној мјери у којој неће бити угрожене препоруке Владе ЦГ.

Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић информисао је на колегијуму руководиоце секретаријата, дирекција и служби, као и директоре предузећа и установа, о мјерама предострожности и мјерама за спрјечавање инфекције изазване коронавирусом које су саопштиле надлежне институције – Министарство здравља и Институт за јавно здравље

Предсједник општине, Општински тим за заштиту и спашавање, као и старјешине органа и служби, биће у сталном дежурству, пратиће развој ситуације и правовремено обавјештавати грађане о свим активностима и развоју ситуације.

Предсједник је поручио суграђанима да нема мјеста паници и позвао да поштују привремене мјере и бораве у својим кућама, чиме на најбољи начин помажу себи, својим најближима и цјелокупној заједници.