Предсједник Општине Беране Тихомир Богавац и савјетник за друштвене дјелатности у Служби предсједника Зоран Јојић уручили су данас Гимназији “Панто Малишић” музичку миксету са пропратном опремом, за потребе музичког образовања и рада школског бенда “АЛТ”.

„ У циљу доприноса образовном систему и убудуће ћемо наставити са оваквим акцијама. Образовање, је најважнија карика у формирању личности сваког младог човјека. С тим у вези, Општина Беране жели да оваквим акцијама подстакне све младе људе да уче, јер знање и образовање су темељ друштва“ – казао је предсједник Богавац.

Директор Гимназије Момчило Радојевић захвалио се на вриједној опреми коју је Општине Беране предала на коришћење Гимназији. Како је казао, опрема ће унаприједити часове Музичког васпитања али и рад школског бенда “АЛТ”.

“Цијенимо напоре Општине Беране да допринесе бољем амбијенту и раду у свим образовним установама у општини, сходно могућностима”- казао је Радојевић.

Чланови школскиг бенда “АЛТ”, у знак захвалности, у школском амфитеатру извели су кратак музички програм.
Састанку су присуствовали професор историје и ментор школског бенда “АЛТ” Драган Бубања, професор хемије Радош Раичевић и савјетница у Служби предсједника Општине Ивана Милошевић.