Потпредсједник Општине Дарко Стојановић одржао је састанак са представницима Министарства финансија, рада и социјалног старања и представником УНДП-а, а на тему реализације пројекта реконструкције зграде Старе болнице.

Потпредсједник Стојановић изразио је задовољство поводом посјете која има за циљ разматрање пројекта који ће се реализовати у наредном периоду. Истакао је да је реконструкција зграде Старе болнице одавно планирана, како би се запуштени и руинирани објекат који постоји у оквиру комплекса ставио у функцију.

На састанку је разматран план да се тренутна зграда Старе болнице у једном дијелу изради у Дневни боравак за стара лица, а у другом ће бити Мала групна заједница.

Начелница Дирекције за развој услуга у Министарству рада и социјалног старања, Ивана Шуковић изразила је захвалност Општини Беране која је исказала намјеру за добром сарадњом, као и УНДП организацији, са којом Министарство реализује пројекте који се односе на пружање услуга дјечије заштите.

Шуковић је исказала увјерење да ће у наредном периоду бити реализован пројекат и да ћемо рањивим категоријама на неки начин успјети да олакшамо живот.

У току састанка презентован је пројекат од стране инжењера Слободана Бановића.

„ Поред низа успјешних пројеката које смо реализовали у протеклом периоду, локална самоуправа се труди на све начине да помогне и олакша и свакодневни живот рањивих категорија становништва. С тим у вези, тренутно је у фази израде и пројектна документација за објекат који ће се спровести у наредном периоду и бити намијењен особама са сметњама и тешкоћама у развоју – Зграда 27+, чија ће изградња бити обезбијеђена од средстава донације локалних функционера“ – казао је потпредсједник.

Директор ЈУ „Центар за социјални рад“ за општине Беране, Андријевицу и Петњицу , Петар Пајковић казао је да је планирани пројекат 27+ један од бољих који ће се реализовати, јер у ЈУ “Дневни центар за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју” у Беранама има тридесет троје дјеце међу којима је велики проценат оних којима ће значити овај пројекат у великом мјери.

На састанку су присуствовали помоћница у Секретаријату за уређење и планирање простора, Марица Јанковић и савјетница у Служби предсједника Дијана Ровчанин