Општина Беране и Црвени крст Црне Горе закључили су Уговор о сарадњи, како би имплементирали програм „Помоћ у кући одраслом и старом лицу са инвалидитетом“.

Овим програмом Општина Беране ће пружити финансијску подршку и помоћ за 80 одраслих и старијих особа са инвалидитетом у нашем граду, те је вриједном донацијом сам пројекат учинила одрживим.

Програм ће бити од велике помоћи за кориснике, односно за особе које због ограничења која им намеће нарушено здравље имају проблема са свакодневним активностима као што су куповина хране, одржавање хигијене, припрема оброка и чишћење куће.

Кроз програм „Помоћ у кући одраслим и старим лицима са инвалидитетом“, Општина Беране ће, како је и наглашено, подмирити трошкове услуга за 80 корисника из Берана, у износима утврђеним решењима надлежног Центра за социјални рад, за уговорену обавезу.

Представници Општине Беране и Црвеног крста су истакли да је овај програм веома важан за локалну заједницу, јер ће пружити знатну помоћ особама са инвалидитетом, а истовремено ће смањити оптерећење за породице које брину о њима.

Новим заједничким пројектом сарадња између Општине Беране и Црвеног крста показује се као још један пример успјешне заједничке иницијативе у пружању подршке најугроженијим категоријама становништва.