На предлог Комисије за расподјелу средстава спортским организацијама, Предсједник општине донио је Одлуку о расподјели средстава за финансирање и суфинансирање програма рада спортских организација за 2023. годину. Тим поводом, у малој сали Општине, данас су потписани Уговори са представницима 25 спортских организација из Берана.

Новчана средства у износу од 57.400,00 еура, предвиђена за расподјелу пo Огласу за суфинансирање програма рада спортских организација за 2023. годину, распоређују се спортским организацијама  које се баве екипним (5) и појединачним спортовима (20).

Предсједник Општине Беране Вуко Тодоровић казао је да је локална самоуправа опредијелила средства која би могла, колико толико, да обезбиједе нормално функционисање сваке спортске организације које дјелују у нашем граду.

 ,,Трудићемо се да, сходно објективним могућностима,  из године у годину средства планирана за спорт буду већа. Ваш труд и резултати су неоспорни. Сви спортови у Беранама дају резултате, тако да је сваки улог оправдан“, истакао је предсједник Тодоровић и захвалио се свим спортистима, спортским радницима, колективима и организацијама на томе што наш град презентују на најбољи начин.

,,Чините најважнију улогу за наш град, бавите се квалитетом живита, посебно младих људи, што је од великог значаја. Трудићемо се да будемо вас партнер стављајући  фокус на развој спорта у Беранама. Наша врата су отворена за све. А посебно за спортисте“, казао је потпредсједник Ћулафић и упутио ријечи захвалности и поручио да треба да остану на истом путу.

Присутне је поздравио и Владимир Асановић, секретар за спорт , који је истакао да је сарадња са сваком спортском организацијом на високом нивоу, и са предсједником и потпредсједником, уручио уговоре присутним представницима спортских организација.